Austrija planira da produži zabranu sletanja avionima iz više zemalja

Pixabay
1,009

Dok Wizz air najavljuje da će od 1. maja početi ponovo da leti iz Beča, Austrija planiran da posle 30. aprila produži zabranu sletanja avionima iz više zemalja.

Wizz air je juče najavio da želi iz Beča od 1. maja da leti u Dortmund, Ajndhoven, Keln, Kutaisi, Larnaku, Lisabon, Ohrid, Oslod, Rejkjavik, Rim, Solun, Varnu, Varšavu, ali i za Milan, Rim, Tenerife, Valensiju i Kijev.

Međutim, poslednje destinacije obuhvaćene su aktuelnom zabranom sletanja na bečki aerodrom.

Naime, do 30. aprila zabranjeno je sletanje avionima koji dolaze iz 11 zemalja: Kine, Koreje, Irana, Italije, Švajcarske, Francuske, Španije, Velike Britanije, Nizozemske, Rusije i Ukrajina.

Ministarstvo zdravlja Austrije najavilo je agenciji APA da se priprema produžetak te zabrane.

Pojedine destinacije, koje je najavio Wizz air, obuhvaćene su upozorenjem za putovanje Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Za 26 država sveta zbog korona virusa proglašeno je najviše upozorenje nivoa 6, za ostatak sveta nivo 4.

Nakon 30. aprila biće produženi i strogi uslovi za ulazak u Austriju preko njenih aerodroma.

Aktuelna uredba predviđa da putnici prilikom ulaska u zemlju na aerodromima moraju da prokažu atest lekara koji ne sme biti stariji od četiri dana, kao i negativan test na korona virus.

Alternativa je da nakon ulaska u Austriju putnici odlaze na dve nedelje u karantin, koji može da se skrati samo ako u tom periodu dostave da su negativni na testu na korona virus.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More