Donacija Ambasade Nemačke Kliničkom centru “Dr Dragiša Mišović”

TANJUG/ FOND B92
146

Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” danas je isporučena donacija Ambasade Nemačke vredna nešto više od 2,2 miliona dinara.

Ambasada se pridružila Fondu B92 u borbi protiv pandemije virusa korona obezbedivši sredstva za nabavku 13 infuzionih pumpi koje se nalaze u vrhu potreba kada je medicinska oprema u pitanju.

Pumpe se koriste za infuziju tečnosti, lekova i hranljivih materija u sistem cirkulacije pacijenta, kao i za preciznije doziranje lekova putem intravenozne infuzije.

TANJUG/ FOND B92

Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib i predsednik UO Fonda B92 Veran Matić posetili su KBC „Dr Dragiša Mišović“ i uručili donaciju.

Šib je izrazio zadovoljstvo što je Ambasada u prilici da pomogne svom susedu KBC “Dr Dragiša Mišović” koji se nalazi u neposrednoj blizini nemačke ambasade.

„Želimo da kao komšije damo doprinos i podržimo preko potrebni rad bolnice i njeno medicinsko osoblje u borbi protiv virusa korona“, rekao je Šib.

Fond B92 i Srpski filantropski forum, od samog početka borbe sa pandemijom virusa, u saradnji sa mnogobrojnim društveno odgovornim kompanijama i organizacijama, uzeli su je aktivno učešće u cilju podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

TANJUG/ FOND B92

Predsednik UO Fond B92 i direktor filantropskog foruma Veran Matić izrazio je zadovoljstvo što im se u humanitarnim akcijama pridruzila Ambasada Nemačke, dodajući da već imaju dobru saradnju sa Nemačko-srpskom privrednom komorom i kompanijama iz te zemlje.

“Verujem i da ćemo ovu saradnju proširiti i da će biti još sistemske podrške našem zdravstvu. Mi već imamo projekte koji bi doneli veliku korist i na duge staze”, rekao je Matić.

Predstavnike Ambasade Nemačke i Fonda B92 dočekali su direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ prof. dr Vladimir Ðukić i prim. dr sc. med. Ðorđe Lalošević, koji su u ime kolektiva ovog bolničkog centra zahvalili na donaciji.

“Neizmerno smo zahvalni Ambasadi Nemačke i Fondu B92 na ovoj veoma vrednoj donaciji koja će u velikoj meri pomoći u radu našem medicinskom osoblju, posebno anesteziolozima. Hvala vam što ste uz nas u ovim teškim vremenima“, rekao je Ðukić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More