Humani gest: Amerikanci pomogli Srbe koji su im pomagali pre 75 godina

Foto: Dvor.rs
306

Fondacija “Misija Halijard” donirala je u ponedeljak 27. aprila domu zdravlja u Pranjanima 5.000 rukavica, isto toliko zaštitnih maski kao i 10 litara dezinfekcionog sredstva.

“Fondacija Misija Halijard” je u saradnji sa grupacijom „Life line“ iz Čikaga, udruženjem iz Pitsburgške oblasti i „Fondacijom priceze Katarine“ obezbedila pakete za 100 porodica iz područja Pranjanskog kraja – rekao je Džon Kapelo, predsednik Fondacije i dodao – “Za ovaj projekat obezbeđeno je više od 6.000 dolara, prenosi B92.

U ponedeljak i utorak je dostavljena pomoć za stotinu porodica ali iz dodatnih izvora. Plan je da se prikupe sredstva za ukupno 250 paketa koji ce biti distribuirani najugroženijima“ – kaže Kapelo i najavljuje još pomoći ovom kraju u narednim sedmicama.

Da posetimo, u Pranjanima je 1944. Je evakuisano vise od 500 savezničkih pilota u organizaciji Jugoslovenske vojske u otadzbini, američke specijalne jedinice OSS i Ratnog vazduhoplovstva SAD.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More