U Čikagu instalirani najnoviji skeneri za merenje temperature za 30 milisekundi

foto: Youtube Printscreen
173

Nova tehnologija Dubak Electrical Group može da, u roku od 30 milisekundi, obradi snimak lica i izmeri telesnu temperaturu kod 14 do 40 osoba istovremeno, prenosi portal Serbian Times

Čikaška kompanija iz mesta La Grange stvorila je skener za brzo merenje telesne temperature za čitave grupe ljudi koji ulaze u prostorije poput radnih mesta, aerodroma, bolnica, stadiona itd. a prvi primerci, već 12, ugrađeni su na različitim lokacijama u Čikagu.

Nova tehnologija Dubak Electrical Group može da, u roku od 30 milisekundi, obradi snimak lica i izmeri telesnu temperaturu kod 14 do 40 osoba istovremeno.

Inovativni sistem koji koristi naprednu tehnologiju termalnih kamera potpuno je besplatan i služi kao prevencija od širenja COVID-19.

Direktor kompanije Nik Dubak objasnio je da u pitanju beskontaktni uređaj, velike pouzdanosti, koji treperi zeleno kod osoba sa normalnom temperaturom, dok kod onih sa preko 37 stepeni daje crveni signal.

“Uređaj daje odstupanja do pola stepena, veoma je tačan. Želimo da pokrenemo američku ekonomiju, da omogućimo povratak radnika na posao, ali tako da se osećaju sigurno, da umanje anksioznost a povećaju samopouzdanje prilikom dolaska u kancelarije”, poručio je Dubak.

izvor Fox32chicago

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More