Američki obaveštajci: Koronavirus nije stvorio čovek

(AP Photo/David J. Phillip)
468

Američke obaveštajne službe zaključile su da novi korona virus nije stvorio čovek niti je je genetski modifikovan.

One u saopštenju za javnost, međutim, navode da i dalje ispituju navode predsednika Donalda Trampa da je pandemija možda potekla iz jedne kineske laboratorije.

“Obaveštajne službe se pridružuju širokom konsenzusu naučne zajednice i slažu se da korona virus nije stvorio čovek niti je genetski modifikovan”, navodi se u saopštenju, preneo je sinoć AP.

Kako se dodaje, obaveštajne službe će pažljivo analizirati informacije i podatke koji se budu pojavili kako bi utvrdila da li je epidemija počela kontaktom sa zaraženim životinjama ili je posledica incidenta u laboratoriji u Vuhanu, gradu u Kini odakle je pandemija počela da se širi.

Zvaničnici administracije predsednika SAD Donalda Trampa traže od američkih obaveštajnih agencija da pronađu dokaze koji idu u prilog neutemeljenoj teoriji da je kineska vladina laboratorija u Vuhanu izvor epidemije korona virusa, tvrde neimenovani sadašnji i bivši američki zvaničnici.

Napori u tom smeru dolaze u trenutku kada Tramp pojačava kampanju kojom okrivljuje Kinu za pandemiju, preneo je ranije “Njujork tajms”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More