Italijani kaznili albanske lekare! Dočekali ih aplauzom, ispratili sa prijavama!

FILE - In this April 16, 2020 file photo, medical staff tend to a patient in the emergency COVID-19 ward at the San Carlo Hospital in Milan, Italy. As Italy prepares to emerge from the West’s first and most extensive coronavirus lockdown, it is increasingly clear that something went terribly wrong in Lombardy, the hardest-hit region in Europe’s hardest-hit country. By contrast, Lombardy’s front-line doctors and nurses are being hailed as heroes for risking their lives to treat the sick under extraordinary levels of stress, exhaustion, isolation and fear. (AP Photo/Antonio Calanni, file)
5,222

Ekipu od devet albanskih doktora i medicinskih sestara koji su pre mesec dana došli da pomognu italijanskim kolegama u bolnicama u Bresi, lokalna policija je kaznila jer su se, noć pre povratka kući okupili u hotelskoj sobi da proslave kraj misije.

Vlasnik hotela u kojem su bili smešteni pozvao je policiju koja je Albancima uručila kazne koje iznose po 500 evra, uz obrazloženje da, čak ni medicinsko osoblje ne može da se ponaša suprotno merama zabrane koje važe u vreme pandemije korona virusa, a odnose se na na zabranu okupljanja i obaveznu fizičku distancu, prenosi Telegraf.

Član lokalne vlade iz Brese Đanpaolo Natali rekao je da “onaj ko je kriv treba i da odgovara”.

“Ovi ljudi su došli po nalogu albanskog premijera da nam pomognu u najmračnijim momentima našega života, kada su naše bolnice bile na kolenima zbog Covida-19, i sada se vraćaju u svoju zemlju sa 9 kazni od po 500 evra i prekršajnim prijavama jer su nakon mesec dana u bolnicama, želeli da se opuste i proslave povratak kući”, rekao je on iznerviran zbog ovog slučaja.

On je zatražio da se slučaj ispita, do kraja utvrde krivci i da o događaju raspravlja Parlament.

Mala ekipa albanskih lekara i drugog medicinskog osoblja stigla je u Italiju prre mesec dana i dočekana je salvama dobrodošlice. Ispratio ih je lično premijer Edi Rama i poručio Italijanima da je gest simboličan ali pokazuje da Albanija ne zaboravlja pomoć koju su u prošlosti često primili od Italije.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More