Srpski hor u Čikagu postoji 111 godina

Novi koncert 17. novembra

serbiancathedral.org
291

Svake nedelje hor Branko Radičević nastupa na liturgijama u srpskom Sabornom hramu u Čikagu, u srpskoj ulici, odnosno na Redvud Drajvu. Hor je gostovao i drugim mestima u Americi, a sada uveliko sprema jesenji koncert, zakazan za subotu, 17. novembar.
– Naš gostujući hor će biti Sveti Nikola, iz Omaha, Nabraske. Dolaze sa 30 pevača i baš će biti onako veselo sa njima, imaju dosta mladi hor i vole da pevaju i vole da budu deo crkve. To sve u onom pravom duhu, zbog kojeg mi postojimo – kaže Jelena Stojković, predsednik hora.

Starešina hrama, protojerej Darko Spasojević, ističe da hor ima koji postoji čak 117 godina, ima važnu ulogu u životu parohije:
– Hor je od velikog značaja za našu parohiju. Mnogo doprinosi i molitvenom i estetskom delu naših svetih liturgija i bogosluženja. Hor Branko Radičević pri naše sabornom hramu u Čikagu postoji više od 100 godina i skuplja jednu grupu vrlo vrednih ljudi i velikih entuzijasta za održanje crkvenog i narodnog pojanja ovde u Čikagu.
Članovi hora poručuju da su spremili jako lep program i najavljuju novine na repertoaru.

Izvor Radio TV Avala -Čikago/Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More