Teorija zavere ili…?! Oglasila se SZO povodom tvrdnji da 5G mreža doprinosi širenju korona virusa!

Foto: Huawei
677

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objasnila je na stranici Myth Busters, posvećenoj razotkrivanju mitova o korona virusu, koje su sve infromacije o tome kako se prenosi i leči taj virus netačne i upozorila da pojedine metode koje se u javnosti preporučuju od kada je počela pandemija opasne.

SZO ističe da trenutno nema lekova koji imaju dozvolu za lečenje ili prevenciju Covid-19, prenosi Telegraf.

“Iako je u toku ispitivanje nekoliko lekova, trenutno nema dokaza da hidroksihlorokin ili bilo koji drugi lek može da izleči ili spreči COVID-19. Zloupotreba hidroksihlorokina može izazvati ozbiljne neželjene efekte i bolesti, pa čak i dovesti do smrti”, upozorava se na sajtu.

Upozorava se i da prskanje i unošenje izbeljivača ili drugog dezinfekcionog sredstva u telo ne štiti od Covid-19, a može biti opasno.

“Ni pod kojim uslovima ne unosite izbeljivač ili bilo koje drugo dezinfekciono sredstvo u telo. Te materije mogu biti otrovne ako se gutaju i izazivaju iritaciju i oštećenja kože i očiju. Izbeljivač i dezinfekcijsko sredstvo treba pažljivo koristiti samo za dezinfekciju površina”, stoji na sajtu

Isto se odnosi i na ispijanje metanola i etanola.

“Metanol, etanol i izbeljivač su otrovi. Njihovo pijenje može dovesti do invaliditeta i smrti. Oni neće ubiti virus u vašem telu, a oštetiće vaše unutrašnje organe”, ističe SZO.

Dalje se negira tvrdnja da virusi mogu da se šire radio talasima ili mobilnim mrežama i podseća da se Covid-19 širi u mnogim zemljama koje nemaju 5G tehnologiju.

Prema pisanju SZO, lažna je i informacija o tome da izlaganje suncu ili temperaturama većim od 25 stepeni sprečava oboljevanje od korona virusa.

Podseća se da su i zemlje u kojima preovladava toplo vreme prijavile slučajeve korona virusa.

Na sajtu se odbacuje i teorija da kućne muve prenose korona virus.

“Virus koji izaziva kovid-19 širi se pre svega kapljicama nastalim kada inficirana osoba kašlja, kija ili govori”, objašnjava SZO.

Ukazuju se i na to da dodavanje bibera i ljutih paprika u hranu ne sprečava i ne leči kovd-19.

“Najbolji način da se zaštitite od novog korona virusa jeste da se držite najmanje metar od drugih i da često i temeljno perete ruke”, ističe SZO.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More