Epilog zaplenjenog kokaina u Nemačkoj pod crnogorskom zastavom: “Budva” isplovila, pomorac priznao

Foto: Policija Crne Gore
463

Na brodu “Budva” koji plovi pod crnogorskom zastavom, u nemačkoj luci zaplenjeno je pola tone kokaina, saopštila je crnogorska policija navodeći da je time presečena ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Teretni brod “Budva” isplovio je danas oko 11 sati iz luke Hamburg prema Nigeriji nakon što je ukrcan teret.

Ovo su potvrdili „Novostima“ u kompaniji „Barska plovidba“, u čijem vlasništvu je brod „Budva“.

Iz komapnije su kazali da je utovar pšenice u nemačkoj luci Hamburg protekao po planiranoj dinamici, te da nije bilo kašnjenja u proceduri isplovljavanja.

Podsetimo, u subotu ujutro nemačka policija je na brodu “Budva” zaplenila pola tone kokaina, a zbog sumnje da je švercovao drogu uhapšen je pomorac iz Bara Mladen Radulović (45). Procenjuje se da je vrednost droge oko 50 miliona evra.

Nemačka policija drogu je pronašla skrivenu u mašini broda u rekordno kratkom roku.

Na brodu “Budva” su 23 člana posade, svi crnogorski državljani.

„Novosti“ saznaju da, osim Radulovića, niko nije uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, on je priznao da je droga njegova

Ko je trebalo da preuzme drogu u Hamburgu, ko je nalogodavac posla -istražitelji treba da utvrde. Svakakozaplena je potvrdila operativna saznanja nemačke policije, koja sarađuje sa kolegama iz Amerike i drugih evropskih zemalja, kao i crnogorskom policijom

Na dan kad je droga zaplenjena mediji prenose da su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SPBOK) pre više od dva meseca sa partnerskim službama podelili informaciju o pripremi krijumčarenja pola tone kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Za sada se zna da je droga na teretni brod “Budva” ukrcana u brazilskoj luci Santos, zajedno sa rasutim šećerom koji je crnogorski brod prevezao za luku Kazablanka. Šećer je iskrcan u Maroku, a na brodu je ostalo skriveno pola tone droge, koju je u Hamburgu zaplenila nemačka policija.

 

Marković:Brodom “Budva” nikada nije upravaljala CG kompanija

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da brodom “Budva” nikada nije upravljala crnogorska kompanija, već da ga je odmah dala u zakup.

On je to rekao za crnogorsku televiziju Nova M komentarišući zaplenu pola tone kokaina u Nemačkoj.

“Nažalost i u ovoj situaciji se dešavaju manipulacije, pojedini opozicionari to stavljaju na teret državi i karikiraju sa tim. To bi bilo isto kao da oni nekome izdaju stan, pa se kod zakupca nađe droga, pa onda bi zakupodavac odgovarao za ono šta radi zakupac”, kazao je Marković.

Naveo je da crnogorska policija i tužilaštvo rade svoj posao, a da je ova akcija bila sa američkom DEA i evropskom policijom.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More