Još 93 novozaraženih, preminule četiri osobe! Srbija na korak od ukidanja vanrednog stanja

162

U poslednja 24 sata potvrđena su 93 nova slučaja korona virusa, a preminule su još četiri osobe, objavljeno je na sajtu Covid-19.rs.

Time je broj zaraženih porastao na 9.557, a preminulih na 197, dok je smrtnost 2,06 odsto.

U poslednja 24 časa testirano je 4.550 osoba, ukupno 106.461.

Hospitalizovane su 2.023 osobe.

Najvise obolelih je u Beogradu – 26,75 odsto i u Nišu – 13,56 odsto.

Vlada Srbije saglasila se na današnjoj sednici da predsednik Republike i predsednica vlade upute Narodnoj skupštini zajednički predlog za ukidanje vanrednog stanja, a na inicijativu Ministarstva odbrane, uz koji je dostavljen odgovarajući elaborat u skladu sa Zakonom o odbrani.

U predlogu se navodi da je aktivnostima nadležnih zdravstvenih organizacija i državnih organa na teritoriji Srbije uspostavljen aktivan epidemiološki nadzor nad oboljenjem COVID-19.

Kao rezultat primene preventivnih mera došlo je do usporavanja epidemijskog toka i došlo je do pada intenziteta aktivnosti virusa.

Imajući u vidu sve trenutne parametre, u predlogu koji je upućen Narodnoj skupštini navodi se da se COVID-19 više ne može smatrati oboljenjem od javno-zdravstvenog značaja koje predstavlja opasnost najvišeg stepena rizika, odnosno javnu opasnost koja ugrožava opstanak države i njenih građana.

Skupština Srbije će se izjasniti o predlogu Vlade Srbije na posebnoj sednici, navodi se u saopštenju vlade.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More