Aplikacija Tik Tok osvojila planetu u karantinu (FOTO+VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
108

Poslednjih nekoliko meseci stotine miliona ljudi širom sveta počele su da koriste novu aplikaciju Tik Tok za kratke video kreacije.

Tokom vanrednih mera, Tik Tok je postala omiljena zanimacija i bekstvo od sive realnosti i jednoličnih medijskih izveštaja o pandemiji korona virusa za milione korisnika.

Tik Tok se pojavila u pravom trenutku, kada je ljudima bilo potrebno nešto novo i zabavno, neka vrsta kreativnog ventila tokom dugih dana kućne izolacije i zabrane kretanja.

Zahvaljujući Tik Toku, kratka video forma koja pretvara monotono sedenje kod kuća u amaterski filmski projekat, postala je popularna i samo u periodu od januara do marta je 315 miliona novih korisnika skinulo aplikaciju.

Ukupan broj korisnika premašio je 2 milijarde, a među njima je i Alana Cui (31) umetnica i influenserka iz Njujorka.

-Sa previše slobodnog vremena u kućnoj izolaciji, želela sam da kreativno iskoristim vreme, pa sam odlučila da preuzmem aplikaciju Tik Tok i prikažem korisnicima na globalnoj mreži kako se ja zabavljam i prekraćujem vreme kreativnim radom. Svakodnevno snimam video o svojim kućnim aktivnostima i postavljam ga na Tik Tok- kaže Alana.

U poslednjih mesec dana stotine miliona novih korisnika iz SAD, EU i drugih krajeva sveta preuzele su aplikaciju Tik Tok.

Statistika je pokazala da korisnici provedu u proseku oko 37 minuta na ovoj aplikaciji u svakoj od država, dok se u Nemačkoj na mesečnom nivou pregleda čak 6,5 milijardi video klipova! Kako bi brendovima i drugim oglašivačima omogućili da iskorite ove brojeve i rastuću bazu korisnika, TikTok nudi i posebne reklamne formate, tačnije: Brand takeover, In-feed native video, Hashtag Challenge, Lens 2D, 3D i & AR.

Izuzimajući popularnost koju je veoma brzo stekla, ova aplikacija tek treba da pokaže svoju drugu stranu medalje. Ovo se pre svega odnosti na njen back end, tačnije pozadinu funkcionisanja, stabilnost i pre svega na zaštitu bezbednosti podataka korisnika o kojima se u proteklom periodu sve više govori. Veliki broj korisnika za sada pokazuje da je pred TikTokom svetla budućnost.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More