“Epidemiolog ne sme da preporuči zaražavanje”: Kon o izjavi Nestorovića

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/
656

– Nijedan epidemiolog, kada imamo 114 zarežnih u jednom danu, ne može tako da kaže i nijedan epidemiolog ne sme da preporuči zaražavanje – izjavio je danas dr Predrag Kon komentarišući izjavu dr Branimira Nestrovića da sada “svi, osim najstarijih, treba da izađu napolje i zraraze se”, piše Blic.rs.

Pulmolog, dr Branimir Nestorović rekao je danas da je sada vreme da svi izađemo napolje inficiramo se korona virusom, jer ćemo na taj način uspeti da steknemo inunitet i sprečimo njegovu ponovnu pojavu, a šanse da do težih kličičkih slika dođe gotovo su nemoguće. Da se čuvaju do početka, eventualno do sredine juna, savetuje samo starije od 65 godina.

Srpski pulmolog opet zbunjuje: Rukavice besmislene, razmak nepotreban

– Smatram da teoretisanje po tom pitanju nije prihvatljivo, ali to je samo moje mišljenje – rekao je dr Kon.

On je dodao da virus verovatno slabi i “da mi kao kao stučnjaci možemo među sobom tako da pričamo”.

– Ali pred javnošću ne možemo da kažemo “idite i zarazite se”. Kliničari možda mogu tako da pričaju, ali epidemiolozi ne. Treba obratiti pažnju na jačinu izgovorene reči u javnosti – rekao je Kon.

Dr Darija Kisić Tepavčević pre toga je rekla da bi, zašto je to rekao, trebalo pitati dr Nestorovića, ali i dodala “nije ništa neistina što je on izneo, osim što je on uvek optimističniji”.

– Ne bih rekla da su to suprotna mišljenja, ali su različita. Ali gledamo različite aspekte, ali svi podaci koje pratimo idu u dobrom pravcu – rekla je doktorke Kisić Tepavčević.

Izvor Blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More