U domovinu se vratilo hiljadu srpskih pomoraca sa prekookeanskih brodova

Prema evidenciji Ministarstva, više od 2.000 pomoraca aktivno radilo u 2020

245

Od izbijanja pandemije korona virusa u Srbiju se vratilo 1.000 pomoraca sa prekookeanskih brodova, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pomoćnik ministarke za vodni saobraćaj Veljko Kovačević rekao je da je prema evidenciji Ministarstva, više od 2.000 pomoraca aktivno radilo u 2020, a da se više od 1.000 njih vratilo uz angažovanje ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i spoljnih poslova.
“Oni koji se do danas nisu vratili pretpostavljamo da će ostati na brodovima gde su angažovani”, naveo je Kovačević za Tanjug.
Pomoćnik ministarke kaže da je od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji suštinski jedini segment vodnog saobraćaja koji se suočio sa problemom zbog pandemije putnički saobraćaj. Napomenuo je da od uvođenja vanrednog stanja nije bilo problema u odvijanju rečnog teretnog saobraćaja, tako da rezultati u poređenju sa istim periodom iz 2019. pokazuju iste ili čak i bolje rezultate.
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More