“Morala sam da živim tu ljubav”! Iskrena ispovest Brižit Makron o ljubavi sa 24 godine mlađim predsednikom Francuske nikoga ne ostavlja ravnodušnim! VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/Emanuel i Brižit
1,692

Francuska prva dama, za koju mnogi smatraju kako upravo ona iz senke povlači konce i odlučuje o sudbini Francuske umesto svog supruga, aktualnog predsednika Emanuela Makrona, svojom je životnom pričom izazivala kontroverze otkako se pojavila na društvenoj, ali i političkoj sceni.

“Postoje trenuci u životu u kojima doneseš neke ključne odluke i za mene je to bila jedna od njih. Razlika od 20 godina između nas bila je tako nevažna. Osećala sam da moram živeti tu ljubav… biti srećna”, izjavila je o svojoj vezi s Makronom.

U kratkim crtama dovoljno je reći da je od supruga starija čak 24 godine, kao i da su se upoznali u vreme kada je ona bila učiteljica u srednjoj školi koju je pohađao tada 15-godišnji Emanuel Makron. U to doba ona je bila u braku, imala decu, od kojih je njena ćerla Lorens išla s Makronom u isti razred, a njihova ljubavna veza izazvala je pravu pometnju. Sve to ponovo je izašlo u javnost kada je Makron odlučio da se kandiduje za francuskog predsednika, ali i 2018. godine, kada je svetlo dana ugledala neautorizovana biografija Brižit Makron, prenosi Glossy.

Brižit Trogne rođena je 1953. godine u francuskom gradiću Amiensu, u kojem je njena porodica bila poznata po izradi čokolada. Naime oni su vlasnici fabrike čokolade Trogne, jedne od poznatijih u Francuskoj. Iako su svi bili uvereni kako će Brižit krenuti stopama svojih roditelja i posvetiti se porodičnom biznisu, ona je krenula svojim putem.

Ono što joj je obeležilo život bila je zasigurno pogibija njene sestre i to dok je bila još tinejdžerka. Te 1961. godine njena starija sestra poginula je u automobilskoj nesreći sa svojim suprugom i šestogodišnjom ćerkom, a sve to toliko je navodno uzdrmalo Brižit Makron i izazvalo joj traumu, zbog koje je oko sebe podigla zid kako bi se zaštitila. Kao tinejdžerka bavila se umetničkim klizanjem, a to joj je išlo toliko dobro da je bila čak i članica klizačke ekipe u svom gradiću.

Ali škola je ipak prevagnula, iako je 1982. godine, kada je imala 29 godina, jedno vreme je radila odnose sa javnošću u trgovačkoj komori grada Nord-Pas-de Kale. Na tom poslu je provela dve godine, da bi se potom cela njena porodica, zbog suprugovog posla, preselila u blizinu Strazburga. Upravo tamo zainteresovala ju je politika, pa je počela da se bavi lokalnom zajednicom, a pomagala je i u organizovanju događaja u okolini. Uskoro je otišla i korak dalje, pa se 1989. uključila u kampanju ‘Truchtersheim sutra’, a tom prilikom se i njeno ime našlo na izbornoj listi čiji je program obećavao smanjenje troškova najamnine za mlade porodice i izgradnju parka.

Kada je imala 31 godinu otkrila je svoj poziv, i to sasvim slučajno. Francuska prva dama magistrirala je književnost, prvi posao u protestantskoj školi u središtu Strazburga dobila je odmah nakon prijave, a onda je s 39 godina dobila ponudu privatne katoličke srednje škole u rodnom Amiensu, u kojoj je vodila časove glume, a upravo u njoj imala je i prvi susret s ljubavi svog života koji će joj jednog dana postati suprug – Emanuelom Makronom. Razgovori s bivšim učenicima otkrili su kako Brižot Makron nije bila uobičajena učiteljica koja se držala strogog odnosa učitelja i učenika, pa ih je često vodila na predstave, slušala njihova mišljenja, izlazila s njima na pića…

Emanuel Makron je u to vreme imao 15 godina, a osvojio ju je na prvu svojim neverovatnim intelektom, kao i mogućnostima. Upravo ta njegova inteligencija nešto je što je i danas iznova oduševljava. S vremenom, kroz razgovor, njih su se dvoje zbližili, a onda su njegovi roditelji saznali za sve. Kako bi spasili porodicu “velike sramote”, ali i udaljili sina od svega, poslali su ga u Pariz kako bi tamo završio školu, u nadi da će ih udaljenost opametiti i da će Makron zaboraviti na ženu 24 godine stariju od sebe.

Ali nije im uspelo. Sve vreme razdvojenosti Emanuel Makron, tokom koje su održavali vezu dugim telefonskim razgovorima, jedino je razmišljao o trenutku kada će ponovo biti zajedno, ali i kada će postati punoletan da mogu ozakoniti svoj odnos. Čak 13 godina proveli su u vezi, da bi se potom 2007. godine, godinu nakon što je Brižit okončala svoj gotovo 20 godina dug brak s bankarom Andreom Auzierom, i venčali.

Venčanje je održano u gradskoj skupštini, na istom mestu na kojem se i 33 godine ranije udala za prvog supruga s kojim je dobila troje dece – sina Sebastijena, kao i ćerke Lorens i Tiphen. Kako je tek godinama kasnije priznala, tek nakon što su njena deca bila spremna da prihvate njenu životnu odluku i ona je mogla da krene dalje sa životom:

“Trebalo mi je dugo vremena da shvatim šta se tačno događa između Emanuela i mene, potom da riskiram sve i postanem njegova supruga. U svemu tome nisam želela da uništim živote svoje dece, to jednostavno nije bila opcija. Naravno da sam ih povredila, kao i svako dete čiji se roditelji rastanu, ali jednostavno sam u jednom trenutku shvatila da je Emanuel moj život, a to su i oni sami shvatili”, rekla je Brižit.

Zbog veze s učenikom Brižit Makron postala je odmah svesna toga da će joj svi okrenuti leđa, ali verovatno se tada nije nadala da će je napustiti i svi njeni prijatelji. Osuda javnosti bila je toliko jaka da su se na meti našli i njeni roditelji, inače ugledni lekari, a koje su stanovnici Amiensa počeli da tretiraju kao da ‘imaju kugu’. Koliko je sve otišlo daleko, govori i podatak objavljen u njenoj neautorizovanoj biografiji, u kojoj stoji da su prolaznici pljuvali na njihova ulazna vrata, ali i slali pisma u kojima su osuđivali njihovu ćerku.

“Jednom mi je prilikom rekla kako je tada ostala bez svih svojih prijatelja. Svi oni s kojima je putovala, išla na odmore, preko noći su prestali da razgovaraju s njom”, ispričao je u biografiji jedan prijatelj kontroverzne prve dame.

A kako reaguje na ružne komentare, kojih ni danas ne nedostaje, priznala je sama:

“S vremenom sam naučila da se nosim s ružnim komentarima, iako mi je bilo teško. Jednostavno sam znala da i to mora da prođe. Postoje trenuci u životu kada treba doneti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno – ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila srećna”, rekla je prva dama Francuske.

Izvor Glossy
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More