Madagaskar krije lek za koronu, stručnjaci na terenu, SZO upozorava

Foto: printscreen/youtube
261

Predsednik Tanzanije Džon Magufuli, zemlje u kojoj je do danas od epidemje korona virusa umrlo 16 ljudi, poslao je avion u Madagaskar po napitak napraviljen u toj ostrvskoj zemlji po tradicionalnim prirodnim receptima, a koji bi trebalo, kako je SZO savetovala vlade, prethodno da se ispita kao eventualno resenje u lečenju zaraženih pacijenata.

Kovid-Organiks, gorko slatki sirup, pravi se od artemisije – vrste pelina sa dokazanim anti-malarijskim svojstvima – i drugog autohtonog bilja.

Na informaciju o prirodom leku koji je promovisao predsenik Madagaskara Andri Rađoelina do danas kada je SZO savetovala vlade da ga klinički testiraju mogli su se čuti i brojni loši komentari pa čak i u SAD gde je predsenik pre dve nedelje promovisao da se u lečenju koriste sredstva za dezinfekciju.

Predsedik Tanzanije je pored toga što je naručio lek iz Madagaskara neki dan izrazio zabrinutost za verodostojnost testova i iskrenost prijatelja koji ih šalju pa je naredio da se tajno testiraju biljke i životinje, a da se na uzete briseve nalepe etikete sa imenima ljudi.

Rezultati su pokazali da virus imaju i testirana prepelica i papaja i koza, preneo je “Njujork post”.

Ekvatorijalna Gvineja, Gvineja Bisao, Kongo i Niger već su primile pošiljke tog biljnog leka.

Predsednik Madagaskara, gde još nijedan covek nije izgubio život od korona virusa tvrdio je da taj gorki napitak leči ljude u roku od 10 dana ali i da preventivno deluje na sve ostale.

SZO je upozorila da lek COVID Organik ipak još nije testrian i da se savetuje oprez.

Predsednik Madagaskara veruje da će napitak naprvljen na ostrvu “promeniti tok istorije”, a što je najvažnje siromašnim i deci će biti deljen besplatno.

Ostalim građanima će se naplaćivati 30 centi za manju plastičnu flašu ili 80 centi za litar, prenosi Africanews.

Lek je napavio privatni Institut za primenjena istraživanja koji više od 30 godina istražuje upotrebu tradicionalnih lekova na Madagaskaru.

Madagaskar, ostrvska država u Indijskom okeanu ima 26 miliona ljudi, pre nedelju dana imala je 128 je zabelezenih slučajeva Kovid-19, danas 151. Oporavila se 101 osoba.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More