Srpski državljani sutra se vraćaju kući avionom iz Pariza

Avion A319 bi trebalo da sleti na beogradski aerodrom u popodnevnim časovima.

Foto: Wikipedia
804

Avion Er Srbije će sutra iz Pariza vratiti naše građane koji žele da se vrate u zemlju, rečeno je Tanjugu u srpskoj aviokompaniji.

Avion A319 bi trebalo da sleti na beogradski aerodrom u popodnevnim časovima.

Reč je o specijalnom letu, ali troškove povratka neće snositi Vlada Srbije već sami građani.

Er Srbija će tokom naredne sedmice organizovati ukupno pet letova za gradove EU kojima će građani Srbije, koji žele da se vrate, moći to da urade pre 18. maja kada se uspostavljaju redovne linije Er Srbije za određene destinacije, najavio je ranije ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U ponedeljak, leti avion za Pariz, u utorak za Frankfurt, u sredu za Beč, a u četvrtak za Frankfurt i u petak za Cirih.

Vlada Srbije je, kako je rekao, od početka epidemije virusa korona, uvođenja vanrednog stanja i zatvaranja granica, vratila u zemlju oko 15.000 ljudi koji su bili zarobljeni na aerodromima, na službenim putovanjima, studente, đake, turiste i da je za njih prevoz bio besplatan.

Er Srbija je, takođe, najavila da će od 18. maja obnoviti u ograničenom obimu redovan putnički saobraćaj, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020.

Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More