Policija blokirala put do Ostroga, Amfilohije očekuje hiljade vernika

Policijski automobili nalaze se blizu Danilovgrada, na skretanju ka manastiru Ždrebaonik.

Foto: PrintScreen/YouTube
290

Crnogorska policija sprečila je vernike da nastave put ka manastiru Ostrog, prenosi portal “B92”. Kako piše ovaj portal, policija nije navela razlog zabrane.

Policijski automobili nalaze se blizu Danilovgrada, na skretanju ka manastiru Ždrebaonik.

Ranije danas policajci su ponovo zabranili vernicima da uđu u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a u manastiru Miholjska Prevlaka policijske snage su hapsile i legitimisale vernike, prenosi portal “In4s”.

Prema pisanju portala “CdM”, policija je i na samoj Prevlaci upozoravala ljude koji su došli da prisustvuju liturgiji pred crkvim Svete Trojice, da okupljanja nisu dozvoljena.

Kako je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao za crnogosrske “Vijesti”, on očekuje da će 12. u manastir Ostrog doći hiljade ljudi.

Amfilohije je najavio da će za Dan svetog Vasilija Ostroškog služiti liturgiju u manastiru Ostrog.

Mitropolit, međutim, ocenjuje da je sveti Vasilije “najbolja vakcina protiv mnogih korona”:

“Ako neko hoće, a svi hoćemo, da se iscijelimo od ovog virusa i od drugih virusa, prirodno je da će Dan svetog Vasilija biti dan molitve za iscjeljenje od koronavirusa”, dodao je on.

Svake godine u Nikšiću se povodom Dana svetog Vasilija, održava litija koju predvodi više arhijereja. Svetovasilijevska litija kreće ispred saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog, a u njoj, ulicama tog grada, svake godine šeta više hiljada ljudi.

Nacionalni koordinacioni tim saopštio je da su od 11. maja mogući verski obredi ali pod određenim uslovima.

Podsetimo, litije koje su se redovno održavale četvrtkom i nedeljom u Crnoj Gori, prekinute su polovinom marta zbog epidemije koronavirusa.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More