Neverovatan podvig jednog Beograđanina! Porodio suprugu u automobilu

609

Ovo bi mogla da bude priča za rubriku gde bi naslov bio “Svaka čast na hrabrosti”. Svaka čast jednom čoveku iz Beograda koji je porodio svoju ženu u automobilu, u noći između subote i nedelje. Dečak je rođen živ i zdrav, a zove se Jovan.

“Ja imam četvoro dece sada. Na dva porođaja sam već prisustvovao, tako da mi to nije bilo strano. Termin je bio 13. ali nismo imali mnogo vremena jer su krenuli trudovi. U međuvremenu su se pojačale kontrakcije, a kad smo stigli do kola, tad je pukao vodenjak”, rekao je za 150 minuta Prve TV Milan Kulundžić, otac.

Već tada mu je supruga rekla da je ne vozi, već da zove Hitnu pomoć, jer će da se porodi.

“Video sam da je krenula glava da izlazi, onda sam joj skinuo stvari, ostavio telefon i krenuo da je porađam. Samo sam je bodrio. Kada je izašla glava, malo me je bilo strah zbog položaja bebe. Znao sam da može neki period da bude tako, ali sam terao Marinu da se napinje i dalje, da bi što pre izašla beba”, kaže Kulundžić.

“Ja sam pridržao bebinu glavu, i uradio sam ono što sam video od babica. Malo sam je lupkao po leđima, malo sam je proresao zbog te plodove vode. Kad je počela da kmeči, odnosno kad se javila, znao sam da je to to”, objasnio je.

Kako kaže, posle toga je skinuo duks i pokrio bebicu, a onda su zvali hitnu pomoć i otišli u GAK. Tamo su medicinski radnici presekli pupčanik, pa su tek onda sproveli njegovu suprugu Marinu sa bebom unutra.

“U tom trenutku nismo paničili, niti smo jedno drugom pokazivali da nas je strah. Posle smo pričali o tome, ali kada smo videli da je sve u redu, nije bilo nikakve frke. Sve je prošlo kako treba”, rekao je Kujundžić.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More