U Srbiji pomama za pomoć od 100 evra, prijavljenih pola miliona za tri sata

Foto: Pixabay
202

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije saopštio je najnovije detalje vezane za dodelu državne pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

U toku prva tri sata pola miliona građana Srbije se prijavilo za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministarstvo podseća da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

“Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne”, navodi se u saopštenju.

U petak 15. maja će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt – centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

Podsećaju takođe da je u cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane epidemijom novog virusa Covid-19, Vlada Srbije donela odluku da se svim punoletnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More