Vučić o dešavanjima u Crnoj Gori: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/
106

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ne razume razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija i sveštenika SPC u Crnoj Gori.

Vučić je, upitan da prokomentariše situaciju u Crnoj Gori, hapšenje vladike i sveštenika, nasilje policije i nad decom, rekao:

“Naš položaj je težak. Ne smete da se mešate u unutaršnje stvari druge države, a, s druge strane, u pitanju je SPC i jedan deo našeg naroda. Oni moraju da znaju da mi ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vlade i sveštenika i zato sam zajedno sa patrijarhom Irinejem zamolio i izrazio uverenje da će vlasti u Crnoj Gori to razumeti”.

Istakao je da Srbija nema izbora i da će, u granicama u kojima može, biti uvek uz svoj narod i crkvu, a sve drugo što bi komentarisao, kako je dodao, izlazilo bi iz tih okvira.

Podsetio je da nije bilo policijske intervencije u Srbiji ni kada su se tokom policijskog sata ljudi sakupljali iz najglupljih razloga, a kada su se skupljali ispred Predsedništva i protestovali protiv njega, nije ih, kaže, čak ni zamolio da odu, a da se ne govori o policijskoj intervenciji.

Upitan za tekst na Al Džaziri u kojem je optužen i on i država Srbija da vode biološki rat protiv Crne Gore, konstatovao je da na takve fantastične floskule nema šta da se odgovara.

“Među povređenima ima i dece”: Privođenja, šok bombe, suzavac na protestima u Crnoj Gori

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More