Amerikanac se pretvarao da je čistač na nemačkom aerodoromu da bi se ušunjao u zemlju, razlog je “opravdan”

Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski)
1,451

Mladi Amerikanac koji je i pored zabrane ulaska stranim džavljanima u Nemačku pokušao da se ušunja u zemlju tako što se po izlaska iz aviona pretvarao da je aerodromski čistač, uhvaćen je u pokušaju prevare i vraćen u SAD.

Mladić je, kako prenose mediji, po sletanju obukao odelo slično onom koje nose čistači, uzeo prvu kantu i pretvarajući se da radi pokušao da prođe pored carinika kako bi u vreme zabrane ulaska stranicima zbog epidemije korona virusa mogao da poseti devojku.

Policija je saopštila da je muškarac navukao prsluk kakav nose čistači, uzeo dve vrecće smeća u pokušaju da uđe u Nemačku, pošto je stigao na aerodrom u Frankfurt iz Vašingtona.

Međutim, njegov plan je propao kada je jedna službenica primetila da ne nosi identifikacionu i bezbednosnu karticu i uz sve ne govori nemački.

Nadležni su alarimirali policiju, koja je potom privela mladića (20). On je priznao da je očajnički želeo da vidi devojku u koju se zaljubio dok je bila na studijama u Americi i da nije mogo da smisli drugačiji način za ulazak u zemlju.

Nije želeo da oda identitet devojke da joj ne bi pravio problem, dodaju mediji, a nakon ispitivanja, a kako je utvrđeno da nema krimijnalni dosije, mladi Amerikanac je vraćen u Vašington.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More