Eparhija austrijsko-švajcarska osudila hapšenje vladike Joanikija i sveštenika SPC u Crnoj Gori

Foto: Youtube Printscreen
121

Eparhija austrijsko-švajcarska SPC ocenila osudila je kao nečasno postupanje policijskih snaga u Crnoj Gori u slučaju hapšenja vladike Joanikija i sveštenika SPC, navodeći da je to pokušaj zastrašivanja vernika i nastavak političkog jednoumlja koje, tvrde, u Crnoj Gori traje od Drugog svetskog rata.

Eparhija, na čijem je čelu vladika Andrej, ukazuje da je vladika Joanikije priveden pod lažnim izgovorom borbe sa koronavirusom, iako su i on i njegovo sveštenstvo pokazali nedvosmisleno i puno razumevanje i poštovanje za mere zdravstvene zaštite od pandemije, a koje su na snazi ne samo u Crnoj Gori, već u celoj Evropi i civilizovanom svetu.

Eparhija je izrazila punu solidarnost sa uhapšenim vladikom i sveštenicima i sa vernim narodom u borbi za elementarna ljudska i građanska prava.

Presedan u Crnoj Gori: Hapšenje i pritvor vladike Joanikija i sedam sveštenika

U saopštenju se navodi i da “umesto da sarađuju sa verskim zajednicama u opštem interesu, kao što to rade demokratske vlade u civilizovanom svetu, crnogorske vlasti podmuklo koriste krizu za promovisanje svojih interesa, što je neprihvatljivo u savremenom svetu”.

Vučić o dešavanjima u Crnoj Gori: Ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vladike

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More