Aerodrom “Nikola Tesla” spreman za doček putnika, ovo su neke od procedura (FOTO)

Youtube printscreen
3,363

Aerodrom “Nikola Tesla” je u potpunosti spreman za doček putnika i avio-kompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom naredne nedelje.

Time će Aerodrom “Nikola Tesla”, kako se navodi u saopštenju, doprineti ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta.

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa COVID, ističu iz beogradske vazdušne luke.

Sledeće nedelje, kako podsećaju, nacionalna avio-kompanija Er Srbija će obnoviti letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Viz Er letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Foto: Aerodorm Nikola Tesla

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, koje između ostalog obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Erports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom „Čuvamo jedni druge“ na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i Aerodrom Beograd redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

Foto: Aerodorm Nikola Tesla

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Aerodrom “Nikola Tesla” će nastaviti da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa avio-kompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

“Er Srbija” iduće nedelje obnavlja letove ka ovim gradovima

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More