Kako će izgledati lokalni bečki tramvaj? (FOTO)

Foto: moodley industrial design
539

Firma Moodley Industrial Design dizajnira tramvaje koji će počev od 2021. godine saobraćati između Beča i Badena, saopšteno je danas iz bečke gradske većnice.

Nakon intenzivnog planiranja dogovoreno je kako će izgledati tramvaji TW500 koji će sledeće godine saobraćati lokalno na liniji dugoj 26 kilometara između Beča i Badena. U centru pažnje je inovativno uređenje jasnih linija, a dizajnerski tim se potrudio da vozila ne izgube ni tradicionalni izgled.

Foto: moodley industrial design

Uređenje tramvajskog prostora dužine 28 metara je namenjeno potrebama najrazličitijih putnika, kako onih ograničene mobilnosti tako i građana sa dečjim kolicima. Pored običnih sedišta i sedišta na rasklapanje, nova vozila namenjena za prevoz 160 putnika postepeno će zameniti starije modele. Zahvaljujući ugrađenoj platformi, ulaz za osobe u invalidskim kolicima biće lakši nego ranije. Dve zone u tramvaju imaju mesto za dvoje invalidskih i dvoje dečjih kolica što je dvostruki kapacitet u odnosu na prethodni model TW400.

Foto: moodley industrial design

Putnicima će na raspolaganju biti bežični internet kao i utičnice za punjenje pametnih telefona, tableta i laptopova. Sva vozila će imati LED rasvetu i moderni sistem informisanja. Tramvaji će štedeti energiju, a duplo staklo služiće za bolju izolaciju tokom letnjih vrućina kao i za vreme hladnih zimskih dana. Trebalo bi da nakon isporuke, probnih vožnji i dobijanja dozvola prva dva tramvaja počnu sa radom u drugoj polovini 2021. godine.

Da podsetimo, bečko saobraćajno preduzeće „Wiener Linien“ potpisalo je krajem 2018. godine ugovor sa firmom „Bombardier Transportation“ o nabavci 18 tramvaja vredan oko 94 miliona evra uključujući i sistem održavanja u trajanju od 24 godine.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More