SKANDAL! Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda

Foto: printscreen/youtube
554

Turistička organizacija Bihaća snimila je muzički spot na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Garavicama kod Bihaća, a predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta osudio je snimanje spota na takvom mestu kao anticivilizacijski i moralno neprihvatljivo.

Linta je u saopstenju naveo da je Turističkoj organizaciji Bihaća dobro poznato da su u Garavicama hrvatsko-muslimanske ustaše tokom Drugog svetskog rata ubile više od 12.000 nedužnih srpskih civila. On je ocenio i da gradska vlast Bihaća snimanjem spota ponižava i vređa srpske žrtve genocida, njihove potomke i čitav srpski narod i širi mržnju i netrpeljivost, prenosi Tanjug.

Linta takođe poziva Ministarstvo spoljnih poslova da uputi protest Sarajevu sa zahtevom da se zabrani prikazivanje spota koje je najavljeno za 22.maj i da se pošalje poruka da je, kako kaže, antievroski i moralno neprihvatljivo snimati spot na mestu gde je ubijeno više od 12.000 nevinih Srba. Linta smatra i da Srbija ima moralnu i nacionalnu obavezu da pokrene inicijativu i pomogne da se uredi Spomen područje Garavice koje je, kako kaže, zapušteno, izraslo u korov i šiblje a kameni stubovi su išarani grafitima i oštećeni gelerima tokom proteklog rata. On ukazuje i da je sramota što se decenijama ćutalo o ovom masovnom zločinu i pokolju nad nedužnim srpskim civilima, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Izvor Glas javnosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More