“Doktor mi kaže “ovo nisam video za 40 godina rada”: Mihajlović o tome kako je otkrio bolest

Foto: PrintScreen/YouTube
1,864

Naš proslavljeni trener otkrio je kako su mu doktori dijagnostifikovali leukemiju.

Na početku razgovora Siniše Mihajlovića i Ivana Ivanovića najpre su se osvrnuli na pandemiju korona virusa, a Mihajlović je govorio da je uživao da vreme provodi kod kuće:

– Proveo sam dva najlepša meseca u životu. Nekima to teško padne, ali ja sam četiri meseca proveo u sobi tri za tri bez da otvorim prozor, nisam viđao ljude više od nedelju dana. Sada sam sa ženom, decom, da izađem na terasu, da ispušim cigaru. Evo sada u Italiji ima mnogo razvoda jer ljudi nisu navikli da provode po 24 sata sa partnerom. Postoji povećan broj slučajeva nasilja nad ženama, prenosi sport.blic.rs.

Otkrio je i kako su mu dijagnostifikovali leukemiju i kako mu je doktor saopštio tu vest:

– Ja sam uvek bio zdrav, jedan dan trčim, jedan dan dižem treninge. Mislio sam da mi ne može biti ništa. Bio sam na Sardiniji, do maja sam trenirao svaki dan. Bio sam okej. Kad dobiješ leukemiju, brzo se umoriš, izlaze ti crvene tačke, krv kad pereš zube. Ja nisam imao ništa od toga! Igrao sam na Sardiniji i stoni tenis sa sinovima, ujutru se probudim nisam mogao da ustanem. Mislio sam da je neki mišić, i vratim se u Bolonju i doktor me nagovori da odem na magnetnu rezonancu. Vi mora da imate veliki otpor na bol, ja nisam video ovo za 40 godina rada na magnetnoj rezonanci. To je sve belo, to znači da je sve loše. Od kukova do leđa mi sve belo. Doktor mi ponovo vadi krv jer je moj otac umro od raka, na svaka tri meseca sam vadio krv. Brijao sam se i dolazi lekar i kaže: Hajmo nasamo. Kaže: Imaš ovaj problem, onaj. Mislim da imaš leukemiju. Ja kažem: Jel se od toga umire?! On kaže: Pre dvadeset godina sigurno, ali danas ne. I tako odem da mi izvade koštanu srž…

Čitava planeta je bila sa njim u teškim momentima, a on je postao simbol borbe sa opakom bolešću.

– Sad leukemija ima problem jer je došla kod Siniše, tako je rekao jedan novinar. Nijednog momenta nisam čekao da se lečim, ni u trenutku nisam sumnjao da ću da pobedim. Tako sam ponašao i razmišljao. Imao sam sreću da sam otišao u bolnici u Bolonji koja je jedna od najboljih u svetu. Bio sam savršen pacijent, šta mi kažete da radim ja ću da radim, ali da znate ja ću da pobedim to. Meni je bilo važno da dam primer svima ostalima koji su u mojoj situaciji, da ne posustaju. Ne treba da izgubiš volju za borbom. Imao sam obavezu prema svima, to je bio veliki publicitet. Četiri meseca nisam udahnuo svež vazduh – rekao je Mihajlović u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

“Vrištim u tišini koliko mi je teško”: Ćerka Siniše Mihajlovića opisala bolne trenutke kroz koje je prošla

Izvor sport.blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More