ODLUČENO! Austrija od ponoći otvara granice i ka ovim državama!

(AP Photo/Ronald Zak)
7,040

BEČ- Austrija od ponoći otvara svoje granice prema Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Time, kako se navodi u saopštenju, olakšava se slobodan putnički i teretni saobraćaj.

“Sinhronizovano sa otvaranjem granice sa Nemačkom, Lihtenštajnom i Švajcarskom, sada se ukidaju granične kontrole zdravstvenih vlasti i policije na prelazima sa Ceškom, Slovačkom i Mađarskom”, najavilo je Ministarstvo.

Ukazano je da to znači da će se kontrole zdravstvenih vlasti sa policijom smanjiti i sprovoditi samo po slučajnom uzorku, te da neće više biti svako vozili kontrolisano.

Granična kontrola policija na granici sa Mađarskom, koja je uspostavljena zbog situacije u vezi migranata, ostaće na snazi.

Ministarstvo najavljuje da će, ako to epidemiološki razvoj bude dozvolio granice od 15.juna, u daljem koraku, biti potpuno otvorene.

“Naš cilj je da omogućimo što je moguće više sloboda i imamo ograničenja samo koliko je potrebno. Te olakšice stvaraju više normalnosti za ljude koji žive u pograničnim regionu, koji rade preko granice”, poručili su ministra unutrašnjih poslova Karl Nehamer, šef diplomatije Aleksander Šalenberg i ministarka za evropska pitanja Karoline Edštadler.

Austrija: U pokrajini Forarlberg od ponoći biće otvoreni prelazi prema ove tri zemlje, pod ovim uslovima

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More