Policijske kontrole i čekanja, otvorene slovenačke granice

Printscreen RTS.RS
554

Epidemija jenjava u Evropskoj uniji i granice se polako otvaraju. Posle Hrvatske i Slovenije, od ovog jutra će u Austriju moći bez uslova da ulaze Mađari, Slovaci i Česi. Ipak, prolaziće policijske punktove, piše RTS.RS.

Evropa sve više liči na onu pre Šengena. Prave se gužve, raste nezadovoljnost. Slovenija juče nije imala novonficirane, ali se građani boje ponovne epidemije. Slovenija je, inače, prva u Evropi proglasila kraj epidemije koronavirusa.

Dopisnik RTS-a Vladimir Banić obišao je slovenačko-austrijsku granicu, na kojoj se obavljaju policijske kontrole. To je, kaže, realnost u gotovo svim zemljama nekad otvorenog prostora Šengena.

Na prelazu posle Karavanki čekalo se oko pola sata. Na granici Slovenije sa Hrvatskom čak pet, danas, dva do tri.

Printscreen RTS.RS

Veliki broj turista, naročito iz Nemačke i Austrije briga su za Slovence.

Karantin za građane Evropske unije više nije na snazi, ali jeste za naše državljane, 14 dana.

Horgoš dnevno pređe do 300 ljudi, evo ko dolazi i kako izgleda procedura ulaska u Srbiju

Ljudi iz Srbije sa kojima je dopisnik RTS-a razgovarao u Sloveniji smatraju da tako nešto nije fer jer svakako iz Srbije ima manje rizika nego iz na primer, Belgije.

Austrija: U pokrajini Forarlberg od ponoći biće otvoreni prelazi prema ove tri zemlje, pod ovim uslovima

Bitan datum za naš komšiluk je 3. jun kada je Italija najavila da će otvoriti granice za strance. Još nije poznato kada i da li će uopšte uskoro njih otvoriti za svoje ljude.

ODLUČENO! Austrija od ponoći otvara granice i ka ovim državama!

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More