I posle 58 godina od smrti Merilin je nepoznanica: Detalji koji su se dugo skrivali ZAPANJILI svet (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
371

Najvoljenija plavuša svih vremena, simbol ženstvenosti prošlog veka i večita inspiracija mnogima zvanično je preminula od prekomerne doze lekova za smirenje. Međutim, do danas se kuju zavere, ali i isplivavaju pikantni detalji o njenoj higijeni, intelektualnim dometima i problemima s govorom.

I mada se čini da se o Normi Džin Mortenson zna sve, nađe se ipak poneka zanimljivost skrivena od očiju javnosti. A kada je tog 5. avgusta 1962. objavljeno da je Merilin Monro mrtva, svet je ostao nem.

Ubistvo ili samoubistvo?

Iako javnost misli da se Merilin ubila, mnogi ipak tvrde da je reč o ubistvu. Te večeri čula se sa Džoom Dimađijem Mlađim koji je rekao da je bila vesela i opuštena. Njeno telo pronašla je domaćica koja je više puta menjala iskaze, a još jedna sumnjiva stvar u vezi njenog samoubistva je i to što se Merilin navodno ubila tako što je popila čak 40 tableta, ali nigde nije bilo čaše s vodom. Ona se navodno misteriozno pojavila tek kasnije. Takođe, patolog koji je radio obdukciju nije radio testove koji bi pokazali kako su tablete ušle u njen organizam, a masnice na njenom telu odjednom su nestale.

Bila je vrhunska kuvarica

Kažu da je američka glumica i ljubav predsednika Džona Kenedija odlično kuvala. Uživala je u hrani, a za neke njene recepte su govorili da su veoma komplikovani, čak i profesionalnim kuvarima.

Radila je u avio-fabrici

Pre nego što se okrenula glumi, radila je u fabrici za avio-delove i padobrane. Merilin je nanosila boju na delove aviona, a padobrane je proveravala kada su to zahtevali od nje.

Bila je prva „Plejbojeva“ zečica

Merilin je prva krasila naslovnu stranu magazina „Plejboj“ i postala je prva „Plejbojeva“ zečica. Za fotografije su joj platili 50 dolara, a Hju Hefner ih je otkupio za 500 dolara i tako pokrenuo svoju imperiju.

Jedva je učila tekstove za uloge

Učenje teksta za uloge u filmovima joj uopšte nije išlo. Tako je, recimo, tek iz 60. puta snimljena rečenica „To sam ja, Puslica“ u čuvenom ostvarenju „Neki to vole vruće“.

Retko se tuširala

Priča se da Merilin nije vodila mnogo računa o ličnoj higijeni i navodno se retko kupala. Takođe, često je jela u krevetu i pod čaršav gurala ostatke hrane.

Mucala je

Iako to nije bilo primetno u prvi mah, Merilin je ipak imala probleme s govorom, pa je mucala.

Objavljen je njen privatan snimak

Privatni snimak na kojem Merilin pruža oralni se*s nepoznatom muškarcu jedan njujorški biznismen kupio je za milion i po dolara. Spekulisalo se da je muškarac na snimku američki predsednik Džon F. Kenedi.

Uništili su joj organe čim je umrla

S obzirom na njena prijateljstva i veze sa uticajnim ljudima, mnogi su njeno samoubistvo tumačili kao naručeno ubistvo. Ovu teoriju potkrepljuje i to što su mnogi njeni organi (sem jetre) bili već uklonjeni i uništeni kada su pogrebnici došli da urade autopsiju.

Večna Hefnerova muza

Vlasnik „Plejboja“ Hju Hefner je 1992. godine za 50.000 dolara kupio grobno mesto pored Merilininog na groblju Vestvud u Los Anđelesu, gde je i sahranjen prošle godine.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More