Slovenija prva u Evropi proglasila kraj epidemije, a evo šta na to kažu njeni građani

Youtube printscreen
429

Skoro 40 odsto ispitanika smatra da je Slovenija požurila sa proglašenjem kraja epidemije i da je trebalo da sačeka da i druge zemlje to učine, pokazuje poslednje istraživanje Instituta za javno mnjenje Mediana.

Prema podacima slovenačkog instituta Mediana koji su danas objavljeni, 38 odsto ispitanika smatra da Slovenija nije trebalo da proglasi kraj epidemije pre drugih zemalja, prenela je novinska agencija STA.

Procenat onih koji su ovaj potez ocenili kao pozitivan iznosi 27.1, dok se oko trećina ispitanika nije izjasnila po tom pitanju ili nije imala nikakvo mišljenje o tome.

Zabrinutost u vezi sa epidemijom u međuvremenu je nastavila da opada. Krajem marta procenat onih koji su bili zabrinuti u vezi sa virusom iznosio je oko 60, dok je sredinom aprila taj broj iznosio 38. Poslednje istraživanje pokazuje da nešto više od 40 odsto ispitanika nije zabrinuto zbog epidemije.

Istraživanje, kojim je obuhvaćeno 505 ispitanika starosti između 15 i 75 godina, sprovedeno je 15. i 16. maja.

Ova zemlja je prva u Evropi proglasila KRAJ epidemije koronavirusa

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More