Srpska mafija u sred Italije! Krili drogu u podzemnim garažama, a firmu koristili kao paravan!

Foto: printscreen/youtube
235

Dvojica Srba, uhapšena su u Italiji pre nedelju dana zbog švercovanja 78 kilograma marihuane, koju su skrivali u svojim garažama. Kako prenose italijanski mediji, skromna garaža bila je pravi “rudnik zlata” za dvojicu srpskih državljanina koji žive na području Vićence.

“Uhapšeni muškarac S. S. (54) je inače vlasnik građevinske firme u italijanskom naselju Skijavon kod grada Vićence”, pišu tamošnji mediji.

Drugi muškarac M. P. (53) navodno je povremeno boravio na teritoriji naselja Altavila Vičentina, takođe u okrugu grada Vićence. On nikada nije prijavljivao dohodak na italijanskoj teritoriji, niti je imao aktivnu radnu poziciju. Sumnja se da je mnogo vremena provodio u nezakonitim aktivnostima, pošto je živeo po najvišim standardima koji su nespojivi sa nezaposlenim licem bez legalnih primanja.

Operacija je usledila nakon što je policija dobila dojavu o sumnjivoj “vožnji” u naselju Montekio Mađore, oko male podzemne garaže koja se zapravo koristila kao skladište.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici finansijske policije, nakon utovara i istovara kutija iz automobila i kamiona u garažu, a sve to u vreme restriktivnih mera zabrane kretanja zbog pandemije korona virusa. Policija koja je izvršila hapšenje inače je bila angažovana u kontroli suzbijanja posledica korona virusa.

Pripadnici policije i vojske zaplenili su 25 kutija u kojima se nalazilo 99 paketa marihuane, ukupne mase skoro 53 kilograma.

U istragu se kasnije uključila i jedinica za borbu protiv droge, nakon čega je otkrivena još jedna garaža koju su Srbi koristili.

Dalje tokom istrage, identifikovana je druga garaža u naselju Kreaco. Uz pomoć vatrogasne brigade i pasa za borbu protiv švercovanja droge, policija je ušla u drugu garažu i pronašla još 25 kilograma marihuane, spakovane u devet kutija sa ukupno 44 paketa.

Sumnja se još da su takozvani mali trgovci narkoticima odlazili do garaža i kupovali zalihe koje su oni kasnije prodavali ljudima u okolini.

Kontakti između ove dvojice Srba ranije su još bili posmatrani, a sumnja se da oni imaju još saradnika u švercu.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na desetine hiljada evra.

Uhapšeni se nalaze pritvoreni u kući koja je bila na raspolaganju pravosudnim organima. Oni će uz krivičnu prijavu odgovarati za krivično delo nedozvoljena prodaja i promet narkotika.

Firma kao paravan
Prema rečima italijanskog izvora iz policije, postoji sumnja da je uhapšeni Srbin S. S. svoju građevinsku firmu prijavljenu u Italiji, koristio kao paravan za šverc narkotika.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More