Vladika Irinej pisao Majklu Pensu odmah po pritvaranju Joanikija

U saopštenju se ističe da vladika Irinej nastavlja sa naporima da u diplomatskim i krugovima vlasti u SAD "skrene pažnju na stradanje i progon SPC u Crnoj Gori", posebno vladike Joanikija i sveštenika Eparhije budimljansko-nikšićke.

foto:Youtube/Printscreen
90

Odmah po pritvaranju episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u Nikšiću, episkop istočnoamerički Irinej uputio je hitnu molbu potpredsedniku SAD Majklu Pensu da se zauzme kod vlasti Crne Gore za njegovo hitno oslobađanje i prekid progona nad sveštnstvom i vernicima SPC, saopšteno je iz kancelarije episkopa istočnoameričkog.

”Njegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Irinej, ponovo je poslao molbu u kancelariju potpredsednika Pensa, s obzirom da su verske slobode u svetu jedan od prioriteta američke vlade, da učini sve što je u njegovoj moći da prestane progon na verskoj i političkoj osnovi u Crnoj Gori nad episkopima, sveštenstvom i narodom Srpske pravoslavne crkve”, navodi se u saopštenju, koje je preneo “Sabornik.net”.

U saopštenju se ističe da vladika Irinej nastavlja sa naporima da u diplomatskim i krugovima vlasti u SAD “skrene pažnju na stradanje i progon SPC u Crnoj Gori”, posebno vladike Joanikija i sveštenika Eparhije budimljansko-nikšićke.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More