Ljubav sarajevskih Romea i Julije prekinuli su hici snajpera, a njihova priča od tada OBILAZI SVET (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/RTS/Boško Radić i Admira Ismić
500

Pre tačno 27 godina, sarajevski Romeo i Julija, Boško Brkić i Admira Ismić, ubijeni su na Vrbanja mostu. Njihovu ljubavnu priču, koja je trajala devet godina, prekinuli su hici snajpera, a slika njihovih zagrljenih tela na mostu obišla je svet.

Boško i Admira rođeni su 1968. godine. Upoznali su se na Olimpijadi 1984. Nakon kraćeg druženja, prijateljstvo je preraslo u ogromnu ljubav, a kao kruna svega bile su i pripreme za venčanje.

To što je Boško bio Srbin, a Admira Bošnjakinja, nije predstavljalo prepreku ni njima ni njihovim roditeljima.

Boško i Admira bili su tipični tinejdžeri. Njegova majka ispričala je da su ih zanimali automobili, filmovi i muzika.

Niko nije odgovarao

Kako bi sačuvali svoju ljubav, jer je Bošku život u Sarajevu postao težak, odlučili su zajedno napustiti grad u kojem je sve počelo.

Iako je sve bilo dogovoreno, prelazak preko mosta na Vrbanji, 18. maja 1993. godine, za njih je bio koban. Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. Iako smrtno ranjena, Admira je uspela dopuzati do Boška i zagrliti ga. Nekoliko minuta posle izdahnula je pored njega.

Vojska Republike Srpske, osam dana nakon što su ubijeni, izvukla je njihova tijela s mosta i sahranila ih u Lukavici. Godine 1996, nakon što se rat završio, Admirini roditelji prebacili su njihove posmrtne ostatke na groblje Lav, gde su zajedno sahranjeni.

Nažalost, ni do danas za ubistvo Boška i Admire niko nije odgovarao niti je vođena bilo kakva istraga.

Ljubavi ispred zastava

Slika mrtvih tela mladog para iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svet. Prozvani su sarajevskim Romeom i Julijom.

Priča o Bošku i Admiri, priča je o Sarajevu i ljubavi ispred zastava, piše Avaz.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More