Ana Brnabić objasnila proceduru za ulazak naših građana u Srbiju!

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
5,558

BEOGRAD- Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se će se nastojati da se ulazak u Srbiju liberalizuje što je više moguće, ističući da je, osim zaštite zdravlja ljudi, cilj da se što pre ostvari pun ekonomski oporavak i rast naše zemlje.

“Trudićemo se da u najrazumnijoj meri liberalizujemo ulazak u Srbiju što je više moguće, kako budemo videli da su statistički podaci u vezi sa korona virusom u Srbiji i Evropi pod kontrolom. To je važno za našu privredu, kao i za naš turizam”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Podsetila je da strani državljani koji ulaze u Srbiju treba da imaju negativan PCR test i odobrenje vladine komisije i dodala da strani državljani, ukoliko su posebno važni za srpsku privredu, mogu da uđu i bez negativnog PCR testa.

“Tu komuniciramo sa Privrednom komorom Srbije i svim stranim ambasadama i privrednim komorama. U tom slučaju, strani državljani dobijaju posebnu dozvolu za ograničeno kretanje, od hotela do radnog mesta…”, rekla je Brnabić.

Kada je reč o našim državljanima, navela je da oni mogu da uđu i izađu iz Srbije kada god žele.

“Ne postoje nikakvi limiti. Oni ne moraju da budu u samoizolaciji, odnosno mogu normalno da uđu i da se kreću, ako imaju negativan PCR test na ulasku u zemlju”, rekla je Brnabić.

Navela je da je to dodatno relaksirano tako da se naši državljani, koji pri ulasku u zemlju nemaju negativan PCR test, testiraju ovde.

“Budu u samoizolaciji samo dok se ne testiraju i čim se testiraju, ako su negativni, mogu normalno da se kreću”, kazala je Brnabić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More