“Teško je… naročito kada ste stranac u Nemačkoj”, srpski hirurg najnagrađivaniji u Evropi! (FOTO)

Foto: PrintScreen/Instagram/Doktor Josipović
1,703

Estetska i plastična hirurgija sve su popularnije u savremenom svetu, a žene širom planete su sve otvorenije za korekcije ovakve vrste. No, pre nego što se odvažite na bilo kakav zahvat, neophodno je pronaći dobrog i pouzdanog hirurga – onog koji će svoj posao odraditi besprekorno i zaista učiniti da izgleda skladno i lepo, bez ikakve šanse za bilo kakav drugačiji rezultat.

Jedan od takvih upravo je doktor Nenad Josipović, najnagrađivanijih estetski hirug u Evropi i jedno od najpriznatijih imena u ovim vodama. Trud i naporan rad, kao i želja da napreduje odveli su ga put Nemačke, gde je i završio studije medicine, te danas živi i radi u Frankfurtu, piše Blic Žena.

Doktor Josipović će biti glavni učesnik Beauty Zoom panelu gde ćemo razgovarati o prednostima estetske hirurgije, te odgovarati na vaša pitanja i razrešiti brojne dileme i mitove. Takođe, u panelu ćemo ugostiti i jednu od najpoznatijih blogerki modnog sveta – atraktivnu i šarmantnu Tamaru Kalinić.

Iza ovog mladog doktora je već ogroman staž, iskustvo, a kvalitet njegov rada potkrepljen je brojnim nagradama i priznanjima. Ipak, jedna mu je draža od svih drugih, a to je ona sa Kongresa plastičnih hirurga Nemačke, DGPRÄC, gde je tema bila rak dojke.

Nenadov san o radu u oblasti estetske hirurgije otpočeo je sasvim slučajno, ali odveo ga je daleko.

“Imao sam 15 godina kada sam uz seriju „Reži me“ poželeo da budem estetski hirurg. Tada sam počeo da sanjam i taj san mi se ostvario”, kaže naš sagovornik.

Ipak, priznaje da junak te serije Kristijan Troj, s kojim ga brojni srpski i svetski mediji porede, nije njegov idol.

“Ja ne vidim tu fizičku sličnost među nama, ali u svakom slučaju Troj je u toj seriji imao planetarnu popularnost kao plastični hirurug, tako da je sa tog aspekta to jedno lepo poređenje”, dodaje.

Ta dečačka ideja, nastavlja doktor, odvela ga je na studije medicine u Beogradu. Ubrzo potom, kada je imao 21, preselio se u Nemačku u želji na nauči jezik i tamo studira. Posle završenog Medicinskog fakulteta Univezriteta u Frankfurtu i specijalizacije počeo je da radi u tamošnjoj poznatoj privatnoj klinici.

“Konkurencija je velika u ovom poslu, mnogi žele da specijaliziraju plastičnu hirurgiju, a mesta je veoma malo. Teško je ostvariti se u ovoj oblasti, a naročito kada ste stranac u Nemačkoj. Srećom, do sada se sve razvija onako kako sam zamišljao”, smeje se dr Josipović, koji ljude svojim darom doslovno čini lepšim.

Najveći izazov u plastičnoj hirurgiji je ostvariti želje pacijenata, a to nije, kaže, lako, jer su očekivanja često nerealna.

“Najzahtevniji deo esteske i rekonstruktvine hirurgije kojim sam se do sada bavio su operacije promene pola kod pacijenata transseksualne orijentacije. To je dug proces jer oni prolaze kroz teške psihičke faze i potrebno im je mnogo godina da se priviknu na uslove života i u svom starom i u novom telu. Ipak, na kraju je najvažnije videti srećne pacijente. A kod onih manje zahtevnih zahvata, među damama su ubedljivo najpoželjnije korekcije grudi, dok muškarci uglavnom traže liposukciju, male zahvate na licu”, objašnjava ovaj vrhunski stručnjak.

“Najnoviji trend u estetskoj hirurgiji je formiranje tela sopstvenim masnim tkivom zato što ga jako lepo možete ukloniti tamo gde ga ima previše i gde ga ne želite i njime naglasiti deo tela kojim niste zadovoljni “, otkriva doktor kako je taj proces uveliko popularan i u Nemačkoj i u svetu.

U njegovoj ordinaciji, kaže, dominiraju žene, ali i broj muškaraca svakodnevno raste. Pitali smo ga da li i sami hirurzi moraju da izgledaju dobro: “Očekivanje mnogih pacijenata je da hirurg koji stoji ispred njih i sam ima neki dodir s estetikom”.

Kroz ove i slične zahvate doktor Josipović ima priliku da radi posao koji voli, a baš to ga iznova inspiriše. Uz tu ljubav prema poslu rasla je i ljubav i prema Frankfurtu u kom živi, za koji ga vezuju lepe uspomene, prijatelji.

“Tu najviše volim da pratim promene, da gledam kako se grad razvija, volim sve novine, nove nebodere, parkove, šetališta. Frankfurt je sve interesantniji za život”, akcentuje.

S druge strane, on neguje jake veze sa rodnim Pančevom i Srbijom, sa porodicom i familijom koji tu žive, pa se uvek rado vraća. Priznaje i da priželjkuje da baš tu u budućnosti ostvari poslovne zamisli.

“Imam još mnogo planova, za mene je život tek počeo i radujem se svemu što dolazi”, kaže za kraj dr Josipović.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More