Evo kako izgleda život u Italiji posle više od dva meseca KARANTINA! Kafići i saloni rade a ulice prepune ljudi! (FOTO)

(AP Photo/Luca Bruno)
714

Italija se postepeno vraća u normalu današnjim pokretanjem niza poslovnih aktivnosti, ali građani ukazuju na konfuziju usled različitih lokalnih propisa, uvedenih pored mera italijanske vlade u borbi protiv kovida-19.

Širom Italije od danas, posle više od dva meseca, sa radom su počeli barovi, restorani, maloprodajni objekti, saloni lepote, muzeji, biblioteke, uz poštovanje propisane razdaljine u cilju sprečavanja širenja virusa, prenosi Telegraf.

Osim mera italijanske vlade u borbi protiv virusa kovid-19, koji je u Italiji odneo više od 31.000 života, na snazi su i lokalni propisi.

(Claudio Furlan/LaPresse via AP)

U Milanu, prvog dana otvaranja mnogih poslovnih objekata, već jutros od 06.00 zabeležen je veći broj putnika u javnom prevozu, svi sa zaštitnim maskama, a većina i sa rukavicama.

Milanska katedrala od danas je otvorena za vernike prvom misom nakon blokade, koja je održana jutros u 8.00 uz prisustvo tridesetak ljudi.

U Rimu je od jutros intenziviran saobraćaj zbog čega je policija pojačala kontrolu na ulicama.

Crkva Svetog Marka na istoimenom trgu u centru Venecije takođe je otvorena od jutros, ali bez mnogo posetilaca, ulice su puste, a kafići sa dugom tradicijom uglavnom zatvoreni.

(AP Photo/Alessandra Tarantino)

U Đenovi je korišćenje maske van doma obavezno, osim u slučaju sportskih aktivnosti, a šetnja plažama je dozvoljena, ali bez dužeg zadržavanja.

Pristup plažama na Sardiniji od danas je slobodan, a upotreba maski obavezna je u zatvorenim prostorijama dostupnim javnosti, odnosno na mestima gde nije moguće držati međusobnu razdaljinu od najmanje metar.

U Italiji je, prema podacima objavljenim u nedelju, dnevni bilans žrtava virusa kovid-19 bio 145, što je najmanje od uvođenja restriktivnih mera zbog tog virusa početkom marta.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More