Obustavljen prevoz, zatvorene škole: 108 miliona Kineza ponovo u izolaciji, vlasti hitno reagovale

(AP Photo/Mark Schiefelbein)
1,371

Oko 108 miliona stanovnika jednog regiona na severoistoku Kine ponovo se nalazi u izolaciji, pošto se tamo opet pojavio korona virus, kojim je zaraženo 34 ljudi.

Nedugo pošto je širom zemlje počeo povratak na normalan život, gradovi u provinciji Ðilin obustavili su železnički i autobuski prevoz i zatvorili škole, a u karantinu se nalaze desetine hiljada ljudi.

Kako navodi Blumberg, ponovno uvođenje strogih mera uznemirilo je mnoge stanovnike, koji su smatrali da je, što se tiče epidemije korona virusa u njihovoj zemlji, najgore već prošlo,prenosi Blic.

Iako rast broja zaraženih nije toliko brz kao što je to prošlog decembra bio slučaj u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je globalna pandemija i počela, brza i snažna reakcija vlasti u Ðinanu odražava strah Kine od mogućih posledica novog talasa zaraze, čije je obuzdavanje već izazvalo ogromnu društvenu i ekonomsku štetu u toj zemlji.

U nameri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Šulan najavili su donošenje dosad najstrožih mera – stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana, navodi Blumberg.

Izvor Blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More