Italijani se postepeno vraćaju starim navikama (VIDEO)

Posle najduže blokade zbog virusa kovid-19 u Evropi, od juče su nakon više od dva meseca u Italiji ponovo otvoreni maloprodajni objekti, saloni lepote, barovi i restorani

foto:Youtube Printscreen
425

Nakon više od 10 nedelja blokade život se postepeno vraća na ulice širom Italije, gde je otvoreno više od 90 odsto maloprodajnih objekata i više od 70 odsto kafića i restorana.

To pokazuju podaci italijanskog udruženja trgovaca “Confcommercio” objavljeni danas, dan po ukidanju restriktivnih mera.

Posle najduže blokade zbog virusa kovid-19 u Evropi, od juče su nakon više od dva meseca u Italiji ponovo otvoreni maloprodajni objekti, saloni lepote, barovi i restorani.

Po otvaranju maloprodajnih radnji najprodavaniji su majice, obuća i donji veš.

Barovi i restorani koji su otvoreni od ponedeljka opremljeni su sredstvima za dezinfekciju i sprečavanje širenja virusa, ali uz smanjen broj radnika na radnom mestu jer je 40 odsto njih ostalo kod kuće, navodi Confcommercio. Mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata uveli su zaštitne pregrade kod kase, ali uglavnom ne na stolovima, kako je ranije najavljeno.

Drugog dana po izlasku iz blokade popuštanjem restriktivnih mera širom Italije saobraćaj je intenziviran i više ljudi koristi javni prevoz.

Nakon više od 10 nedelja stanovnici Italije vraćaju se i starim navikama – ispijanju kafe van kuće, kupovini, odlasku na misu, aperitiv ili u restoran.

U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom, od posledica virusa kovid-19 od početka krize u martu umrlo je više od 32.000 ljudi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More