Nemačka: Prebrzo popuštanje mera ne ide u prilog zdravlju građana

(AP Photo/Martin Meissner, Pool)
453

POSLE negodovanja građana zbog prebrzog i preobimnog popuštanja restriktivnih mera i stručnih upozorenja da nema mesta žurbi, niti stavu da je virus korona stvar prošlosti, u Berlin je stigla i kritika Svetske lekarske asocijacije.

Statistika obolelih i umrlih od kovida 19 u Nemačkoj ne ide u prilog skidanju rampi sa restrikcija, napominju eksperti. I sama kancelarka Angela Merkel upozoravala je da popuštanje obruča ne sme ići naglo, da se distanciranje mora održati, ali su ekonomski zakoni i potreba za uspostavljanjem normalnog tržišta, izgleda, diktirali tempo popuštanja mera, prenosi portal “Novosti”.

Bavarski list “Zidojče cajtung” upozorava, međutim, da su zaposleni u bolnicama i staračkim domovima u Nemačkoj “natprosečno pogođeni virusom korona”. List navodi da se, od sredine aprila, u proseku, svakog dana više od 230 lekara, negovatelja i drugog medicinskog osoblja zaražavalo virusom korona. U ovom trenutku, više od 20.000 zaposlenih u nemačkom zdravstvu inficirano je virusom korona, govore podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh, što je 11 odsto ukupnog broja obolelih.

Najmanje 894 osoba iz zdravstvenog sektora moralo je biti hospitalizovano, a 60 je preminulo usled virusa korona.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More