Kostić: Srbija da reaguje na crnogorski progon srpskih intelektualaca

Dveri
432

Poslanik Skupštine Srbije iz redova Dveri i član skupštinskog odbora za dijasporu i Srbe u regionu, zatražio je od ministrastva spoljnih poslova Srbije da “hitno reaguje na progon srpskih itelektualaca i preuzme sve neophodne mere kako bi se zaštitili ne samo akademici i intelektualci, već svi Srbi koji žive i deluju na teritoriji Crne Gore”.

Uprava policije Crne Gore zabranila je ulazak u tu zemlju srpskim intelektualicma, a među njima je i naš pesnik Matija Bećković, koji je rođen u Crnoj Gori i koji godinama brani srpstvo i podseća Crnu Goru na ono što je nekad bila, srpska Sparta. Ulazak je zabranjen i istoričaru Čedomiru Antiću, a takođe i pravniku Dejanu Miroviću. Kao razlog naveli su da ovi intelektualci “ugrožavaju nacionalnu sigurnosti”. Ovo je samo još jedan u nizu napada antisrpke vlade Crne Gore, koje već godinama proganja Srbe u Crnoj Gori i veštački stvara jednu naciju koja odstupa od svega za šta su se ponosni srpski Crnogorici vekovima borili – poručilo je Kostić  iz Skupštini Srbije.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More