Pogledajte u kojoj državi je najveća smrtnost u Evropi od korone, a nije Italija!

Stopa smrtnosti u toj zemlji po glavi stanovnika je među najvišim u svetu.

Foto:Pixabay.com
601

Švedski model za suočavanje sa korona virusom ne funkcioniše, pošto je u toj zemlji zabeležen najveći broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj stanovnika, prenosi danas italijanski list Korijere dela sera (Corriere della Sera).
To, kako navodi list, pokazuju jučerašnji statistički podaci sajta ourworldindata.org

U Švedskoj je tokom protekle nedelje zabeleženo u proseku 6,25 smrtnih slučajeva od virusa kovid-19 na milion stanovnika.

Istovremeno, u Velikoj Britaniji, koja ukupno ima najviše žrtava korona virusa u Evropi – više od 35.000, bilo je 5,75 umrlih od posledica tog virusa na milion stanovnika, u Belgiji 4,6, u Francuskoj 3,49, a u Italiji u proseku tri na milion stanovnika tokom protekle sedmice.

Iako Švedska ima manje zaraženih virusom kovid-19 u odnosu na države sa brojnijim stanovništvom, poput Nemačke i Italije, stopa smrtnosti u toj zemlji po glavi stanovnika je među najvišim u svetu.

Korijere dela sera podseća da je švedska vlada donela odluku da ne uvodi blokadu kao što su to učinile mnoge evropske države u borbi protiv korona virusa, već se oslanjala na individualnu odgovornost ljudi, tražeći od njih da ostanu kod kuće ako su bolesni i da na otvorenom prostoru budu na bezbednoj međusobnoj razdaljini.

Najveći broj kompanija u Švedskoj nije prestao sa radom usled pandemije virusa kovid-19, dodaje list.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More