Upozorenja nemačkih stručnjaka: Merenje temperature putnicima na aerodromima – NEMA EFEKTA!

Kod manje od polovine pogođenih, za kojepostoje podaci, nije bilo uopšte temperature

Foto:Pixabay.com
584

Nemački Robert Koh institut (RKI) ocenio je da kontrole temperature putnika na aerodromima nema efekta.

“Ukupno gledano mere ulaznog i izlaznog skrininga na aerodronima sa merenjem temperature u Nemačkoj su neefektivne i moguće je biti bez te dodatne kontrole”, ocenuju eksperti RKI u svojoj analizi.

Prema RKI, argument protiv merenja temperature je da mnogi zaraženi koronom ne bivaju prepoznati, navodi Tanjug. Kod manje od polovine pogođenih, za koje je RKI imao podatke, nije bilo uopšte temperature.

RKI navodi i da putnici mogu svoju telesnu temepraturu da spuste kroz uzimanje sredstva za snižavanje temperature. Pojedini zaraženi, prema izveštaju, nemaju još ili nemaju opšte simptome, ali mogu biti zarazni.

I kod ranijih virusa, kao kod SARS-a primena skrining mera nije se pokazao delotvornim za prepoznavanjem oboljenja. RKI smatra primerenim i korisnim informacije o ponašanju u slučaju sumnje na korona virus, kao i elektronsko obuhvatanje podataka putnika, kako bi u slučaju zaraze nadležne vlasti mogle brzo da deluju.

Pored održavanja odstojanja i higijene, RKI se izjasnio za to da svim pacijentima, nezavisno od porekla i statusa osiguranja, bude dostupno laboratirijska analiza i medicinska nega.

Izvor b92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More