Austrija poslala rezerviste vojske na granice prvi put posle Drugog svetskog rata

Rezervna vojska bi trebalo da bude raspoređena na terenu, u zavisnosti od razvoja situacije, oko dva meseca, tvrde slovenački mediji.

foto:pixabay.com
574

Rezervisti su već preuzeli svoje zadatke na granici sa Slovenijom, navode slovenački mediji pozivajući se na informacije iz Austrije i dodaju da je to prva takva mera posle Drugog svetskog rata.

Ovu meru Austrija je preduzela zbog situacije oko pandemije koronavirusa i zbog ilegalnih migracija.

“Odmor u Austriji biće sigurniji nego u bilo kojoj drugoj državi sveta”

Rezervisti će policiji pomagati i na granicama sa Slovačkom i Mađarskom, i to u sprovođenju bezbednosnih zadataka na područjima na kojima pristižu migranti ili postoji rizik širenja zaraze virusa kovid 19.

Rezervna vojska bi trebalo da bude raspoređena na terenu, u zavisnosti od razvoja situacije, oko dva meseca, tvrde slovenački mediji.

Da li će rezervna i nakon ta dva meseca nastaviti da nadgleda granice, zavisiće od razvoja situacije s pandemijom, rekla je ministarka odbrane Austrije Klaudija Taner, prenose slovenački mediji i dodaju da je, prvi put od stvaranja Austrijske Republike, u čuvanje granica uključena i vojska.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More