Prirodnjački muzej u Beču otvoren posle 70 dana

Foto:ECPR/Martina Baljak
172

Bečki muzeji ove nedelje počinju sa radom poštujući ograničenja i mere uzrokovane pandemijom koronavirusa. Prirodnjački muzej u Beču je otvorio svoja vrata za posetioce nakon 70 dana, a ulaz je moguć za ograničeni broj ljudi.

Ljubitelji zbirke koju poseduje Prirodnjački muzej trenutno mogu da posete samo jedan njen deo i to prostorije u visokom prizemlju dok ostali spratovi, digitalni planetarijum i anatomsko-patološka zbirka i dalje ostaju zatvoreni za javnost.

Foto: APA/Herbert Neubauer

Posetioci mogu da obiđu sale sa mineralima i meteoritima, sale posvećene geologiji, antropologiji i praistoriji. Ulaz u muzej je dozvoljen isključivo sa zaštitnom maskom.

Takođe, zainteresovani mogu da posete izložbu pod nazivom „Mesec. Čežnja, umetnost i nauka“. Pedagoški tim Prirodnjačkog muzeja porodicama nudi mogućnost da učestvuju u takmičenju u rešavanju zagonetki i rebusa na temu „Putovanje na mesec“. Ova istraživačka tura koja traje do početka juna vodi roditelje sa decom kroz posebne sale posvećene arheologiji i mineralogiji. Cena karte je snižena, a broj posetilaca ograničen na 500.

Sledeće nedelje sa radom kreću muzeji – Leopold, Albertina kao i Albertina Modern, koja se prvi put otvara za javnost. Prvobitno puštanje u rad ovog muzeja moralo je da bude odgođeno zbog pandemije. Tehnički muzej se otvara 30. maja, ali za početak samo vikendima i praznicima. Zbog važećih mera predostrožnosti deo za decu u ovom muzeju za sada ostaje zatvoren.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More