Guverner italijanskog regiona: Korona u Liguriji mnogo pre prvog zvaničnog slučaja, evo i kako

(AP Photo/Moises Castillo)
133

Prisustvo virusa kovid-19 u Liguriji datira pre prvog zvaničnog slučaja zaraženog tim virusom u Italiji, izjavio je guverner tog italijanskog regiona Ðovani Toti, pozivajući se na preliminarne rezultate tri istraživanja.

Kako je navedeno, rezultati istraživanja ukazuju da bi prvi slučajevi zaraženih kovidom-19 mogli da datiraju još krajem decembra, a ne iz perioda krajem februara kako se verovalo ranije.

“To znači da je naš region pogođen epidemijom prilično rano, ali da se veoma dobro držao, uprkos poteškoćama”, izjavio je Toti na konferenciji za novinare, preneli su italijanski mediji.

Ligurija sa oko 1,6 miliona stanovnika, koja je nadomak najteže pogođenog italijanskog regiona Lombardije, do sada je zabeležila više od 9.400 slučajeva zaraženih, a oko 1.400 je umrlo od posledica virusa kovid-19.

Dan ranije italijanski mediji su preneli da je studija Poliklinike Milana pokazala da je svaki 20. davalac krvi u Milanu razvio antitela na kovid-19 pre prvog zvaničnog slucaja u Italiji krajem februara.

Prvi zvaničan slučaj zaraženog virusom kovid-19 u Italiji zabeležen je u Kodonju 21. februara, gradiću Lombardije na severu Italije.

U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom, od početka krize sa virusom kovid-19 zaraženo je oko 228.000 ljudi, od kojih je više od 32.000 umrlo od posledica tog virusa.

Istraživanje pokazalo: Svaki 20.davalac krvi u Milanu bio zaražen pre prvog slučaja

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More