Baka Vladica je jedina Srpkinja u svom selu na KiM, Albanac joj je postao “treći sin” (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
257

U selu Vagneš, u istočnom delu Kosova, kao jedini stanovnik tog mesta, živi baka devedesetdvogodišnja Vladica Dičić. Kako bi joj pomogao i time olakšao tešku svakodnevicu, ovu ženu svakog trećeg dana posećuje Albanac iz susednog sela Fadil Rama.

Oba sina Vladice Dičić žive u unutrašnjosti Srbije, a Rama je jedini koji vodi računa o njoj. On joj donosi hranu i ostale potrebštine kako bi ovoj starici omogućio koliko toliko normalan život, navodi Al Džazira Balkans.

“Idem kod jedne stare žene srpske nacionalnosti koja se zove Vladica da joj odnesem hranu”, kaže za on za Al Jazeeru.

Selo je pusto i u njemu više niko ne živi, a trava je izrasla na seoskim putevima. Fadil je kod nje bio pre tri dana, a kako kaže, na ulazu u kuću strahuje od najgoreg, a nada se najboljem.

Vladica kaže da joj je on treći sin.

“Bog da mu pomogne, dođe mi. Sinovi su mi Đoka i Slobodan, a ti si mi treći. Vidiš kod Boga ti si mi treći. Sve mi ti vodiš. Dane je otišao već pre dugo vremena u Kamenicu, Đoka u Srbiju. Sve ti”, kaže Vladica.

Opština Kamenica porodici je osigurala smeštaj u gradu.

Sin je sa bolesnom suprugom otišao, ali Vladica nije htela da ostavi kuću gde je provela život. Tako je ostala sama u selu.

Ono što joj najviše nedostaje je društvo, pa su zato rastanci uvek teški.

“Evo i ja idem, ali ja ću da dođem opet, doviđenja. Nemoj da plačeš, ja ću da dođem, za ništa ne boj se”, kaže joj Fadil dok je ostavlja u suzama.

Za tri dana on će se ponovo vratiti u ovo napušteno selo, a u međuvremenu Vladica se nada da neće ostati potpuno zaboravljena i da će neko ponovo pokucati na njena vrata.

U prilogu Al Džazire, Rama je govorio o tome kako brine o baka Vladici, ali i o tome zašto ga ona smatra svojim sinom.

Izvor Al džazira
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More