Šta se dogodi kad premijer Konte kašlje: Posle trećeg puta, ipak je morao ovo da uradi (VIDEO)

(Roberto. Monaldo/LaPresse via AP)
100

Za italijanske medije i danas je tema kašalj premijera Džuzepe Konte, tokom govora pred Senatom, gornjim domom italijanskog parlamenta, kada se zakašljao tri puta, da bi na kraju skratio svoj izveštaj o rezultatima druge faze ublažavanja mera karantina uvedenih zbog pandemije.

O “premijerovom kašlju”, piše se sa izvesnom dozom “naravoučenija” kritike zbog nenošenja maske, jer u vreme pandemije Covid19, kada je kašalj jedan od simptoma zaraze, pa čak i bezazleni signali koji mogu sličiti na simptome zaraze.

Premijer Konte se zakašljao prvi put a senatori opozicionih partija burno su reagovali dobacujući mu:”stavi masku”.

Epizoda je izazvala galamu među senatorima pa je predsednica Elisabeta Kaselati intervenisala pozivajući senatore na red rečima:”Ja sam ovde ta koja predsedava i poziva na red”.

Premijeru su dodali čašu vode, on nastavio je sa ekspozeom, ali se ponovo zakašljao i ovoga puta se, kako piše stampa, ponašao upravo u skladu sa savetima stručnjaka koji ponavljaju da kada osoba kija ili kašlje, a nema maramicu, na usta treba staviti lakat da bi sprečila širenje bakcila ili virusa.

Premijer Konte je nakon drugog napada kašlja, promuklim glasom, rekao senatorima, da će skratiti svoj govor.

Na kraju je pozdravljen aplauzom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More