Pravila u Evropi će morati da se poštuju i na plažama

(AP Photo/Yorgos Karahalis)
208

Leto se bliži, temperature rastu, a Evropljani, pod tenzijom od pandemije, vanrednih mera i kućne izolacije, po svemu sudeći nameravaju da iskoriste svaki slobodan trenutak za odmor, relaksaciju i boravak pod vedrim nebom, piše CNN.

EU je prošle nedelje najavila plan kojim bi se građanima “pružila prilika za zasluženi odmor, opuštanje i uživanje u prirodi”.

Taj plan uključuje preporuke o otvaranju evropskih granica, pokretanju kopnenih, vazdušnih i pomorskih saobraćajnih veza i oživljavanju uslužnog turističkog sektora.

CNN izveštava da vlasti u Francuskoj, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Grčkoj već sada upozoravaju da se ogroman broj turista i lokalnog življa na plažama gotovo uopšte ne pridržava pravila koja moraju ostati na snazi i nadalje kako bi se sprečio novi talas zaraze od korona virusa.

U svim pomenutim zemljama očigledno je, tvrdi novinar CNN, da se ljudi ponašaju kao da virus ne postoji, kao da nikada nisu čuli za obavezne mere zaštite i kao da za upozorenja i preporuke nadležnih nikada nisu čuli.

U sredu, policija u britanskom okrugu Morbijon zatvorila je 5 plaža zbog “neprihvatljivog ponašanja posetilaca” i masovnog kršenja mera socijalnog distanciranja.

Isto se događalo i u Francuskoj, gde policija non-stop nadzire i strogo kontroliše ponašanje turista, u Holandiji, gde su vlasti odlučile da zatvore puteve u priobalnoj oblasti Ziland, ali i drugim primorskim zemljama i regionima širom priobalne Evrope.

Poruka turistima za ovu godinu je očigledna: Plaže ? Da, svakako, ali po propisima i uz ozbiljne mere opreza.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More