“Infekcije su vezane sa posetom restoranu”: U nemačkom okrugu novi problem

(Alain Jocard, Pool via AP)
835

Najmanje sedam osoba zarazilo se, najverovatnije, nakon posete restoranu u nemačkom okrugu Ler u pokrajini Donja Saksonija.

„Infekcije su vezane sa posetom jednog restorana”, saopštile su okružne vlasti, dodajući da je zbog tog slučaja najmanje 50 osoba stavljeno pod kućni karantin.

Ukoliko se potvrdi da je do zaraze došlo u restoranu, to bi bio prvi slučaj od ponovnog otvaranja ugostiteljskih objekata.

Prema izveštaju televizije NDR još je nejasno da li se osoblje ili gosti nisu pridržavali pravila.

Zdravstvene vlasti okruga Ler, u kojem nedelju dana nije bilo niti jedne nove zaraze, ukazuju da se ne radi o pojedinačnom slučaju sa malim brojem kontakata, već o izbijanju zaraze sa više obolelih i brojnim kontaktima.

„Ovaj slučaj nam jasno pokazuje da korona nije prošla, i da se virus može u svako doba dalje širiti“, poručile su okružne vlasti,

Udruženje hotelijera i ugostitelja reagovali su sa žaljenjem na ovaj slučaj i ističu da bi koncept higijene i odstojanja, koji je izrađen, trebalo da onemogući zaražavanje u restoranu.

Donja Saksonija je među prvim nemačkim pokrajinama u kojima su restorani dobili dozvolu da ponovo otvore i to od 11.maja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More