Rambo ima poslanicu za 2019: Pronađi najmanje jednog koji je pametniji od tebe

Foto:Facebook/Rambo Amadeus
218

Poznati muzičar Rambo Amadeus objavio je na svom Fejsbuk profilu svoju tradicionalnu “kilotzarsku” poslanicu za 2019. godinu.

Evo šta je napisao:

Dragi fanovi, sledbenici, obožavatelji, mušterije, kritičari

dobronajmerni i konstruktivni, kao i ovi drugi, zatim svi ljudi koji su potpuno indiferentni prema mom djelu – Najiskrenije vam želim sve najbolje u 2019 godini, prije svega da budete zdravi, zatim veseli, sposobni za poduhvate koji vas čekaju.

Intenzivno sam nekoliko godina mislio o tome kako da društvo u cjelini bude sretnije, funkcionalnije, bogatije, odgovornije – jednom riječju bolje , nametnuo mi se ovaj drustveni algoritam – koji bi veoma brzo mogao da unapredi svijet u kom živimo .

Treba da počnemo odmah od našeg ličnog popravljanja odnosa sa najbližim okruženjem.

  1. Pronaći najmanje jednog čovjeka kom vjeruješ i za koga procjenjuješ da je pametniji i bolji od tebe.
  2. Potrudi se da i on stekne povjerenje u tebe.
  3. Pronadji nekog mladjeg i nesposobnijeg od sebe kome ćeš vjerovati i kome ćeš biti “protegais”.
  4. Sa ljudima sa kojima uspješno ostvaruješ neku saradnju, počni i novu, paralelnu saradnju, na primer, možda tvoj frizer istovremeno ima i organsku farmu pilića, pa ih nabavljaj od njega. Ako imaš dobru saradnju po jednom osnovu, to sasvim opravdano daje pretpostavku da će saradnja i na drugom planu biti uspješna.

Ovako se stvaraju mikro zajednice, uspješne, funkcionalne i trajne, i postaju kvalitetan gradjevni materijal za izgradnju društva u cjelini. Od zrnaca prašine ne može se napraviti kuća. Prvo se prave cigle, pa od njih kuća. Ako se cigle raspadaju , na šta će ličiti kuća? Naši lični , nekvalitetni odnosi sa najbližim okruženjem oko nas rezultiraju nedovoljno kvalitetnim društvom u cjelini.

Naši kvalitetni odnosi sa najbližim okruženjem zapravo su osnovni gradjevinski materijal za izgradnju stabilnog i bogatog društva. U suprotnom, svako od nas kao pojedinac je “Sirak tužni bez igdje ikoga, jedna slamka medju vihorove” (P.P. Njegoš)

Kilotzarska Poslanica za 2019. godinu. Dragi fanovi, sledbenici, obožavatelji, mušterije , kritičari …

Gepostet von Rambo Amadeus am Montag, 17. Dezember 2018

Izvor headliner.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More